El Capstok

El Capstok
Artiestennaam
El Capstok
Eigen naam
Jur Houtman
Uitgebreide omschrijving

Jur begon in zijn studententijd eind jaren ’80 als straatmuzikant met een trommel met bekkens op zijn rug, een gitaar om de nek en een mondharmonica. Toen nog onder de naam: Jurbanus. Jur maakte al van jongs af aan muziek. Eerst drums op zijn 10e en op zijn 12e leerde hij gitaar spelen. Na vele jaren zelf liedjes schrijven en sinds 1990 te hebben rondgetrokken langs feesten, cafés en festivals, straten en pleinen, campings en winkelcentra  met het duo El Capsoñez, begon hij in 1999 helemaal voor zichzelf. Jur bouwde een installatie van veilingkistjes met toeters en bellen. Zijn eigen eenmansorkest. Waar hij al op vele festivals, markten, braderieën mee heeft opgetreden. Op vele straatmuziekfestivals sleepte hij prijzen in de wacht.

(Straatmuziek) van Ben Jur is op vele markten thuis met meerdere muzikale sets. Akoestisch! Dus veelal geen vergunningen nodig!
Maar ook op elk ander feest of feestje, BBQ of  party, voor kleine kroegje met korte setjes van 30 minuten en aantrekkelijke prijzen!

Met voornamelijk Engelstalige liedjes vanaf de jaren 1930 tot de jaren 1980, zo nodig aangevuld met eigen Nederlandstalig werk .
Dan kunt u zelf de setlijst samenstellen uit mijn repertoire.

Zoek je straatmuziek, een  one- man band, een straatorkest, verplaatsbare of mobiele akoestische muziek? BEN JUR!

Een uitspraak van verwonderd publiek: “Een soort Rivella man, een beetje vreemd … maar retegoed!”

In 2013 deed Ben Jur nog mee aan het Radio2 programma Cappuccino voor de beste straatmuzikant van Nederland.
Volgens de vakjury o.l.v. Jacques D ‘Ancona werd Ben Jur 1e.  De stemmers in het land bezorgden Ben Jur de 3e plaats.

Facebook
You Tube
Telefoon
06-23550090
  • El Capstok
  • El Capstok

Stuur boodschap naar geregistreerde